online-bejelentkezés skype bejelentkezés email facebook messenger telefonos bejelentkezés
Orvos válaszol

Tegye fel kérdését


1 2 3 4 5 »

Gál 2017-10-17

Tisztelt Doktor Úr!

Alkalmanként zuhanyzás közben az orrnyergem belsejénél illetve a szememnél heves viszketést érzek, pedig víz nem megy az orromba. Olykor pedig az orrom bedugul, majd kidugul teljesen véletlen szerűen. Tegnap egy vérkép eredménye durva allergiát jelölt, de még nem tudom mire lennék allergiás, amúgy pedig egyebekben tünetmentes vagyok. Ön szerint a panaszok mire utalhatnak?

Köszönettel

-

Tisztelt Kérdező,
Az allergia vizsgálat irányában érdemes tovább vizsgálódni.
Üdvözlettel:
Dr Kádár János

Erika 2017-10-17

Tisztelt Doktor Nő! /Doktor Úr!
Csípőprotézis műtét előtt állok. Az ehhez szükséges vérkép vizsgálatkor derült ki, hogy a CRP értékem (33,9) valamint a WE értékem (43) magas, így kockázatos a műtét elvégzése. Kaptam Augmentint tbl. (2x1), mely szedésének 3-ik napján kontroll vérvételt rendelt el az aneszteziológus. Az antibiotikumtól sem ment sokkal lejjebb az értékem CRP 33,4 és a We 40). A műtét addig elhalasztásra került, míg a góc felszámolásra nem kerül. Az idő eléggé sürget, mert szeretném mihamarabb elvégeztetni a műtétet. Merre induljak?
Válaszát előre is köszönettel:
Dóczy Erika

-

Kedves Asszonyom, a vaktában adott antibiotikus kezelés csak ritkán szokott előre vinni, nem teljesen véletlen hát, hogy az igazolt bakteriális fertőzés hiányában adott Augmentin-szedésnek nem volt sikere.

Lehet valóban, hogy van valamilyen gyulladásos megbetegedés, de ez nem bizonyított, és ennek lokalizációjáról nincs adat.

Nem lehet az altatóorvoson „erőszakot tenni”, de a fenti eltérései nem jelentenek műtéti ellenjavallatot.

Amennyiben a gondos alapvizsgálatoknál – rutin labor, mellkas rtg, esetleg nőgyógyászati szűrés – nincs eltérés, akkor nemigen van továbblépési lehetőség, ésszerűen megmagyarázható irányban.



Amennyiben úgy kívánja, egy konzultáció erejéig készséggel rendelkezésére állok.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Szabó Gabriella 2017-10-11

Tisztelt Doktor Nő! /Doktor Úr!
A Párom lábszárán először csak barna pigment foltok jelentek meg, majd kb. 1/2 év múlva ezek a foltok inkább piros kiütésekre hasonlítanak már és szinte az egész lábszárát befedik. Valamint a vádliján egybefüggő lilás "bevérzésnek" tűnő folt is megjelent. Azt mondja nem fáj neki, és ezért nem is nagyon foglalkozik vele. Engem annál inkább aggaszt, hogy valami nagy baj lehet a háttérben. Ön szerint jogos e az aggodalmam, és ha igen első körben milyen orvoshoz kellene fordulni? Nagyon várom a válaszát.
Üdvözlettel

-

Kedves Szabó Gabriella,

Lehet tovább is vizsgálni, de minden bizonnyal nincs elég nagy baj ahhoz, hogy agresszív immunológiai beavatkozások történjenek. További "rásegítő" probálkozásokat azonban megbeszélhetünk.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Kálmán 2017-10-04

Udvozlom.
Elnezeset kerem miert nem megfeleloen irtam le az eredmenyeket.
Tehat a kovetkezok az Ig szintek: Reumatoid faktor szin:
IgG 43 U/ml, IgA 26U/ml,IgM 61 U/ml.
A labor korlapon ez van feltuntetve.
Tovabbi szep napot kivanok !
Udvozlettel : Kalman

-

Kedves Uram,

A fentiekben van immunbetegségre utaló adat, de a leírtak alapján nincsenek meg a kellő számú diagnosztikai kritériumok: nem elegendők az információk, vagy nem elegendőek az eltérései immunbetegség diagnózisának kimondásához. Legcélravezetőbbnek egy személyes megbeszélést/orvosi konzultációt tartanék.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Sebőkné Gyarmati Krisztina 2017-10-03

Tisztelt Hölgyem/Uram!
20 hónapos ikerpár egyikének kb. fél éve visszatérő ótvara van. Kizárólag fejbőrön, mindig legyengített immunállapot (vírusfertőzés, védőoltás, stb..) után jön elő. Nem közösségben kapta el és nem fertőzött tovább a 3 testvér és egyéb családtagok közül ez idő alatt senkit. Senki nem hiszi el nekem, hogy ez nem a klasszikus gennykeltő baci. A bőrgyógyászati kezelések ugyan hatnak, de mivel mindig visszatér a probléma, számomra autoimmun betegség merült fel. Egyetlen kérdésem van: találkoztak -e már efféle problémával?

-

Tisztelt Sebőkné,

20 hónapos korban a fejbőrön gyakran jelentkező tünet az úgynevezett koszmó (seborrhea capitis). A diagnózis felállításához szükséges a gyermek tüneteinek vizsgálata, ehhez kérem hogy jelentkezzen be szakvizsgálatra.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus, klinikai immunológus

1 2 3 4 5 »